torstai 25. heinäkuuta 2013

M joki

Kaverini Hessu V eli tuttujen kesken Hepatiitti sai kotoa lomalitterat lapaan ja kun sattumoisin minullakin oli samaan aikaan luvat päällä tuolle M-joelle niin alkoikin valtaisa paine sitoa niitä ottavia ja erittäin ottavia perhoja!

Kelit itse reissulla olivat kosteat. Välillä vähän aurinko pilkisti, mutta perus sää ilmiö reissulla oli tämä


Kaksi lupaa ongittiin. Eli perjantaista-sunnuntaia iltapäivään. Kaloja näkyi ja jokunen tuli jopa rannalle asti.


Meritaimenen sain perholla pari tuntia ennen pois lähtöä. Laittoi ihan sitkeästi hanttiin. Lohi tuli devonilla perjantai iltana. Sen met söimme paikan päällä suolakalana. Ei mitään suuria kaloja, siinä 2 kg kieppeillä molemmat.

Testailin 14 jalan kusiluupissa uutta speysiimaa. Bill Drury 9-10 multitippiä. Voi sanoa, että kaloja kyllä tuolla siimalla saa, mutta heittäjänä ollaan taas koulunpenkillä :D Tuulisolmuja tulee. Mutta youtubesta tutkitaan heittovideoita ja muuta materiaalia. Ainakin luulen löytäneeni karkean puoleiset tekniikka virheeni..
Vielä ajattelin hommata multitipsiimaan todella uppoavan kärjen, jotta pääsen tarvittaessa kovan pintavirran alle. Tromsin alueen joissa veden lämpötila on n. 10 astetta. Kalalle sinänsä ihanteellinen sillä vesihän on tuolloin erittäin happipitoista. Toisaalta syvissä ja vuolaissa niskavirroissa syvemmälle on mielestäni hyvä päästä.. Tähän sitten olisi tarkoitus hankkia tungsten vaihtokärki. Eiköhän ala tulemaan ainakin pohjatärppejä! :D

Periaatteessa, kun vertaa Kuusamonjoilla ja Tenolla tapahtuvaan perhokalastukseen, on Norjan vuolaat, kirkkaat ja kylmävetiset joet hieman erillaisia. Mielestäni syvälle on paksun veden aikaan päästävä. Ja sateisina kesinä Norjan joilla vettä riittää. Tänä kesänä vettä on tullut Heinäkuun aikana harvasa päivä.
Myös tasaisissa virtapaikoissa syvälle upottaminen tuo paljon lisämahdollisuuksia kalastamiseen. Pelkkien intermetiade ja kelluvien perhosiimojen käyttäminen sulkee pois osan kalastustekniikoista. Mielenkiinnolla jatkan siima testailua. Onkohan edes mahdollista onkia speysiimalla tehokkaasti syvemmältä? Toisaalta kelluvan runko helpottaa pintaan nostamista ja heittämistä. Ja tuo tietenkin uittamiseen oman mausteensa, kun kelluva siima tartuu paremmin virran pyörteisiin ja näin uittaa perhoa eri tavalla, kuin täysi intermetiade siima. Tungsten kärki kuulemma menee sitten pohjaan kuin tiiliskivi. Tiedä sitten millainen se on heittää ja kalastaa :D

Kalalle polttelisi taas..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti