lauantai 2. maaliskuuta 2019

Taas mennään!

Pitkästä aikaa ollaan tien päällä. Pakkasin vehkeet (sukset) ja lähdin vaihto-opiskelemaan kevät talveksi Ranskaan Annecyhin. Kuluvan viikon tiistaina saavuin tänne. Ensin lensin Helsingistä Geneveen ja Geneven kentällä tapasin pari Suomi jamppaa joidenka kyydillä pääsin Annecyhyn. Tämä kyllä helpotti tänne saapumista erittäin paljon. Kiitoset kavereille tästä! Laskemaan en ole vielä päässyt mutta Chamonixissa kävin teettämässä parit uudet monot alle Solebootlabissa. Joten nyt ei ainakaan monojen istuvuudesta pitäisi olla laskunautinto kiinni.

Solen monopaja!

Asiakkaille tarjottiin Belgialaista olutta

Arvejoki

Uudet monot!


Ensimmäiset päivät ovat menneet sopeutuen paikalliseen elämän menoon joka kyllä poikkeaa jonkun verran Suomesta. Vaasan suuntaan palautettavat koulutehtävät ovat myös vieneet osan ajasta. Kovasti kyllä polttelisi mäkeen, mutta kun lunta ei ole vielä hirveästi tullut ja kouluhommat pitää hoitaa kunnialla pakettiin niin annetaan himojen ns. yltyä vielä. :D

Kämppä missä majailen on kyllä aika askeettinen. Opiskelijakämpät Suomessa on Ranskaan verrattuna ihan luxusta.

Maisemat Annecyssä pelkästään ovat kyllä hienot. Kielimuuri on aika vahva. Ranskassa ainut keino päästä juttuun on ensin puhua pari sanaa Ranskaa ja sitten vaihtaa englanniksi niin kyllä se siitä lutviutuu. Englannin kielen taso täällä muuten yleisesti on aika heikkoa. Jopa yllättävän heikko ellen sanoisi.

Opiskelija tovereihin en ole vielä päässyt tutustumaan, kun saavuin paljon muita ennen tänne. Ensi viikolla alkaa iltapäivisin Ranskan luennot. Sinne ehtii hyvin mäestäkin.

Lähipäiville on luvannut lisää lunta, ja tarkoituksena olisi tuolloin suunnata La Cluzaen keskukseen noutamaan kausari ja tutustumaan alueeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti