tiistai 18. joulukuuta 2012

Kunnon reppu se olla pitää!

Norjassahan kaikki harrastusvälineet ovat suhteellisen tyyriitä. Niinpä ennen muuttoa tuli ajankohtaiseksi myös muiden kamppeiden päivitys. Uutta reppua kiipeily,laskua ja kalastus hommiin olen katsellu pitkään.Tärkeimpänä ominaisuutena repussa pidän ehdottomasti geelitäytteisiä tai muuten kasaanpainumattomia viilekkeitä. Sitten kun viilekkeet kuoleutuu niin hymy hyytyy. Kokemuksesta voin sanoa tämän. Eri reppuvalmistajien tarjontaa tutkaillessani päädyin Milletin tarjoamaan tuotteeseen. 




Koska kalastusreissuilla usein n. 45-litrainen reppuni tuli aivan täyteen perhorasioista, uistinrasioista, eväistä yms kamppeesta halusin hieman isomman repun. Milletin Miage 50+10 oli valintani. Repun viilekkeet vaikuttavat todella jämäkiltä. Toisin kuin edellisessä saman konsernin tuotteella (Lafuma) viilekkeet oli myös muotoiltu ergonomisesti. Ja reppussa on myös selän pituuden säätö.




Miagen ominaisuuksista yllätti heti alussa repun kokoon nähden isot vetoketjulliset sivutaskut. Aluksi en edes tajunnut taskujen potentiaalia. Mutta muuton yhteydessä tämäkin ominaisuus tuli ilmi. Tuntui, että sivutaskuihin pystyti tunkemaan vaikka mitä. Tietty järkeä kannattaa käyttää. Vetoketjut, kun kuitenkaan ovat aina sellaiset, että ne ennemmin tai myöhemmin pettävät..



Toinen seikka josta repussa tykkään on kompressioremmit ja repun tilavuuden puolittamismahdollisuus. Kun, et tarvitse repusta koko tilavuutta voi pohjan "välioven" avulla pitää repun painopisteen silti kantajalle edullisena. Näin myös repusta saa pienemmän oloisen, ja tiiviimmän paketin. Tiiviydestä on todella hyötyä, kun kiipeilee ja liikkuu tuolla luonnossa. Ei hölsky varresta niin kuin, Pilnesin kirveet ja.. noh sitä toista en kehtaa tässä mainita :D 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti