keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Uudesta laskusetistä esittelin jo Dynafitin siteet. No nyt on vuorossa ne sukset. Valintani osui siis Dynafitin Stoke suksiin. Isoa reppua kantavana ja muutenkin riskinmallisena kaverina suosin pitkää suksea. Kantaa paremmin ja ei yllätä jos meinaa lähteä kovassa vauhdissa lapasesta. Pituudeksi siis valikoitui 191 cm. 


Suksen ominaisuuksia en ole vielä päässyt testaamaan. Niitä häpliessäni (vain silkkihansikkailla!) huomasin heti suksen keveyden.  Dynafitin erittäin informatiiviset sivut kertoivat suken painoksi 1780 grammaa.. Joka on kyllä mielestäni tämän sarjan sukselle mukavan kevyt ja hyvä ominaisuus. Tietty kestävyys on sitten eriasia. Mainos puheissa kylläkin mainittiin, että sivuvallit on vahvistettu ja kanttien rakenne on vahvempaa mallia, kuin Dynafitin muissa leveissä malleissa.
Suksen leikkaavuutta tutkiessani huomasin uuden termin. Dual radius? Papereiden mukaan siis kärjessä on 40 metriä ja kannassa 24,9 metriä. Googlehan tietty auttaa asiassa. Sieltä sitten selvisi tämänkin asian takaa löytyvät faktat. Mielenkiinnilla odotan ensimmäisiä käännöksiä näillä suksilla.


Mielenkiintoisin ominaisuus suksissa oli intregoidut asennuspleitit siteille. Tämähän myös tarkoittaa myös sitä, että suksiin käy vain Dynafitin omat siteet. Onko tässä sitten järkeä vai ei.. Pleitit nimittäin ovat pinnasta titaniumia ja niiden alla blugit. Siteiden asentamisessa saa olla erittäin tarkkana. Ohjeissa suositeltiin käsipelillä ruuvaamista. Kone vehkeillä saattaa reijjät korkata. Ja sitten kyllä voisi vähän kyrsiä.

Toinen mielenkiintoinen ominaisuus suksissa on tuo paljon hehkutettu rocker! Koskaan en ole aiemmin laskenut rocker tyyppisellä suksella. Enkä laske nytkään. Stokessa on High rise kärki. Suomeksi sanottuna siis kärki rokkeri. Eli suksen pitäisi nousta jopa munkin alla plaaniin? Uusien nousukarvojen hommaamista olen miettinyt. Dynastareihin muotoon leikatut skinit on leikattu kyllä juuri kantin viereen. Ja kun Stoket on vain 5 mm puoleltaan leveämmät. Niin mahdollisesti samat nousukarvat käy molempiin suksiin? Kommentteja tämän asian tiimoilta kaipaisin. Onko kellään kokemuksia?
Suksen graafiseen olemukseen olen kyllä enemmän, kuin tyytyväinen! Hienot on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti